Σεμινάρια με το Ε.Κ.Α.Β.

Η Εταιρία Προληπτικής Οδοντιατρικής Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Ε.) σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ανέλαβε να διοργανώσει σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS) και Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης (AED), σε κλειστές ομάδες των 25 ατόμων η κάθε μια.

Για τα πρώτα δυο σεμινάρια (στις 6-11-08 πρωινό και απογευματινό) οι δηλώσεις συμμετοχής υπερέβησαν κάθε προσδοκία, γεγονός που επέβαλε πλέον τη συνέχιση της συνεργασίας με το ΕΚΑΒ για άλλες 3 φορές (22-11-08, 6-12-08 και 17-1-09). Επειδή υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για δηλώσεις συμμετοχής, η ΕΠΟΕ ήρθε σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ για επανάληψη των σεμιναρίων και την άνοιξη του 2009.

Τελικά, διοργάνωσε 10 σεμινάρια, εκπαιδεύοντας 250 άτομα συνολικά. Στα πρώτα 2 σεμινάρια οι συμμετέχοντες ήταν κυρίως οδοντίατροι, ενώ στα επόμενα ήταν κυρίως μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές Οδοντιατρικής, αλλά και αρκετοί βοηθοί οδοντιάτρων. Υπήρξαν και άτομα από άλλους επαγγελματικούς χώρους, όπως από την Φαρμακευτική, την Αρχιτεκτονική, τις Κοινωνικές υπηρεσίες Νοσοκομείων.

Οι περισσότεροι ήταν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, όμως ένα ποσοστό των συμμετεχόντων ταξίδεψε για να συμμετάσχει (Αθήνα, ορεινή Αχαΐα, Εύβοια, Καβάλα, Νάουσα, Έδεσσα, Κατερίνη, κλπ).

Σημειωτέον, τα σεμινάρια προπληρώνονται και είναι πιστοποιημένα από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό φορέα με 5 μετεκπαιδευτικές μονάδες. Τα σεμινάρια, διάρκειας 5 ωρών,  γίνονται στους εκσυγχρονισμένους χώρους του ΕΚΑΒ Πυλαίας με ώρα έναρξης 9:00πμ για το πρωινό και 15:00μμ για το απογευματινό.

Οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ είναι ευγενέστατοι, χαμογελαστοί και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και μάλιστα κάποιοι από αυτούς έρχονται από άλλες πόλεις. Εκπαιδεύουν ακολουθώντας τη σύγχρονη διδακτική μεθοδολογία, κατά την οποία, η μάθηση συντελείται με την ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων (βιωματική μάθηση).

Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν άριστες, θεωρούν ότι τα μαθήματα είναι πολύ χρήσιμα και ότι εκπαιδεύτηκαν εύκολα, ευχάριστα και πρακτικά.

Στιγμιότυπα από τα σεμινάρια.